O pohár Lovecké chaty 15.-16. listopad

18.11.2008 20:32

K výjezdu na závod "O pohár Lovecké chaty" v Horce mi dopomohla neštastná náhoda Verči Dudkové, které onemocněl pejsek. Tímto jí chci moc poděkovat za místo a doufám, že se Hanička brzy uzdraví.

V časném sobotním sychravém ránu jsme naskládali obvyklou závodnickou výbavu do aut (teplý čajíček, vydatnou svačinu, psi,...

a razili směr dobrodružství :-)

Při příjezdu jsem nevěděla kam dřív koukat, jestli na nádhernou halu se špičatou střechou, na hektary venčící plochy, na snídajíci koníky nebo na úžasné zázemí v podobě pravého cowboyského ranče s výborným stravovacím zařízením :-)

Stavět a posuzovat parkury přijel ze sousedního Rakouska Michael Steiner, který letos pískal naše kvalifikační závody na MS. Moje body má za 2 dny postávání ve skoro zimním počasí, kdy se ani jednou nestihl zamračit (mám podezřední, že mu zamrznul úsměv na rtech ... jinak si to neumím vysvětlit :-))

Sobotní parkury byly lehčí a běhavé ... vypadalo to, jakoby závodníky zkoušel, co a jak vůbec zvládají .. Protože nedělní běhy, především pak kategorie A3 a závěrečný Open byl jeden velký mazec .. ale parádní :-) na 2. stranu jsem asi nebyla jediná, kterou překvapily mírňoučké standartní časy, kdy rozdíl mezi dvěma čistě zaběhnutými týmy byl třeba i dlouhých 15 vteřin ...

V hale je písečný povrch, který je pro pejsky rozhodně příjemnější než koberec, avšak mladí čtyřnozí sportovci nebo ti, kteří se s takovým terénem setkali vůbec po prvé, měli relativní problémy s bořením se a hrabáním ... Většina se s pískem velice rychle srovnala a v neděli odpoledne běhali jako zkušení profíci, působící dojmem, že na takovém povrchu trénují praticky celý život :-)

Novinkou pro všechny závodící byly nová kvalifikační kritéria na MR 2009, kdy se kromě 1. třech umístěných závodníků, vyjmenovávalo i tzv. "šťastných 10" ... Do agility to vzneslo lehký chaos, ale pořadatelé to zvládli na 1* :-) V obrovské nevýhodě však byly chudinky Smajlíci (tedy kategorie SA), kterých se sešlo pouze 13 a tudíš nesplňovali daný minimální počet (tj. 20), tak si v podstatě kromě dobrého pocitu z dobře odběhnutých tratí nic moc dalšího neodváželi ...

Pořadatelé si za organizování závodů zaslouží obrovskou pochvalu, poděkování a uznání ... Vše zvládli opravdu perfektně ... Moc se mi líbil způsob vyhlašování, kdy se všechny běhy nevyhlašují až na závěr dne, ale už během přestavby. Šetří to čas a minimalizuje se čekání na následující běh.

Teďka jsou na řadě Katmajské úspěchy:

 - Marťa Wasserbauerová s Cage - obhájila zkoušku A3 a skončila na 2. místě
                                                             - dál se jí dařilo v sobotním jumpingu (čisté 2. místo)
                                                             - no a neděli zakončila opětovným během čistým jako luční kvítí na 3. místě :-)

-Marťa W. s Jessí - Jessí ukázala, že i na své roky je pořád velikou konkurencí pro ostatní - MA3 1.místo, jumping 1. místo a open 3. místo

 - Adél Havlíková s Kisskou - holkám se povedl jediný doběhnutý běh a hnedka z toho bylo 2. místo v sobotním Jumpingu :-)

 - Terka Otýpková s Beauty - po 3/4 roce běh bez shozených laťek!!! Z toho se vyklubalo 2. místo v LA2 .. tzn. poslední chybějící element do elitní třídy LA3 :-)))))))

 - Magda Zajacová s Borčou - sobotní Jumping ... Borča letí jako o závod ... letí letí a vyletí s krásné 1. místo v Medících :-) k tomu si ještě v neděli objahuje trojkovou zkoušku, kde končí na 2. místě ...

 - Magda Zajacová s Flashíkem - jedny z jejich prvních závodů ... a byť nějaké chybyčky byly, přesto je neminulo 2x4. místo v MA1

 - Michal Najman s Dudlou - Dudlík měl formu, to je hnedka znát ... sobotní Open a Krrrvalírek si radostně utíká pro 2. místo, v neděli předběhne pár kolegů v SA3, umístí se jako 3. a je to hotovo :-)


Do Katmaje chodím skoro 7 let, ale v podstatě až tento víkend mi došlo, že jsme klub plný osobností ... Pro objasnění jich pár představím ... Z vlastní zkušenosti vím, že být tou druhou drahou polovičkou tvořící zbytek týmu na parkuru je někdy opravdu o zdravý rozum ... Tímto těmto skládám hold a hoodně pevných nervíků :-)

Osobnost č. 1. - FLASHÍK - pracovní přezdívka - ZHÝČKANÝ TUNELÁŘ - chudák Fleshík .. ti tyrani ho chtěli donutit běžet ve špinavém určitě alespoň týden nemytém tulenu ... to tak .. aby si zašpinil svůj lesklý kožíšek ... je to ale hlavička vynalézavá a jednoduše nešel vnitřkem ale po vršku tunelu ... Proč taky né že? ;-) Zlému rozhodčímu se jeho kusek naprosto nepochopitelně nelíbil, tak nakonec stejně musel do toho fujky tunelu vlést ...

Osobnost č. 2 - MAGDA - s Flešíkem se tak dlouho hledali až nasebe doslova zbyli .. a že je to dvojka opradu povedená jsme se mohli přesvědčit už na následujícím běhu, kdy vše poukazovalo krásný, bezchybný běh ... Jennže ... z Magdiny bundy vyskočil piškotek .. dopadl přímo na Magdinu botku .. Z botky se trefně odrazil před Flešíkovou tlamičku a dílo bylo hotovo :-))

Osobnost č. 3 - CONY - pracovní přezdívka - SLALOMO-ZÓNOVKÁŘ. Jsem zjistila, že Konička nerada vyhrává ... Protože jinak by si určitě v Openech a zkouškách odpustila ty svoje letecké dny a teď si ještě pozichrovala i jumpingy velkou vychytávkou - jednoduše mine slalom .. a třeba 3x!!! Fantastický běh, bezkonkurenční čas ... a ona prostě mine ...

Osobnost č. 4 - BEAUTY - pracovní přezdívka - LAŤKÁŘ - techniku zvládá krásně (pokud teda není zrovna panička potížistka). Ovšem se asi moc kamarádí s Cony a aby taky nemusela chodit na stupně vítězů shodí laťku nebo 2, když je potřeba tak i víc ... Hlavně žánej stres!!! :-P

Osobnost č. 5 - CAGE - pracovní přezdívka - UŘVÁNEK - tenhle tvoreček je rozený exibicionista ... Proč by totiž jinak celý parkur proječela?? (nezlobte se na mě, ale skřekům co vydává se už štěkot opravdu říkat nedá ;-) Když běží ona, zákonitě to slyší celé široké okolí ... Marťi je mi občas opravdu velice líto .. protože její hlásek na ten Caginin opravdu mnohdy nestačí :-))

6 - DUDLA SENIOR - pracovní přezdívka - SKLERÓZKA - tento tým pravidelně zpomalí, ba až zastaví někde u 15-16 překážky, kdy už prostě pamět vynechá a ta spousta toček co Míša stihne udělat tomu taky napomůže, že je tak nějak dezorientován. Dudlík mladší je však hlavička šikovná a pánečkovi napomáhá .. Asi díky své přirozené kavalíří inteligenci :-)

Osobnost č. 7 a 8 - ADÉL s KISSOU - pracovní přezdívka - ROCKOVÍ DůCHODCI - hlasy podobné vysloužilému zpěvákovi s nakřáplým hlasem ... Takový (místy i zběsilý) duet se ozývá při běhu této dvojky ... No ... I tohle je styl, jak se tým dostane do paměti ostatních ;-)

 




Co říci závěrem? Snad jen, že to byl opravdu kouzelný víkend plný pohody, srandy a lidí, které člověk vždycky rád uvidí :-)

—————

Zpět